Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:06 μμ
 
wm small
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 18:39

Όταν η πυρκαγιά φτάσει στο σπίτι του γείτονα περίμενέ την και στο δικό σου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλοί, οι περισσότεροι ίσως, ισχυρίζονται πως μπορεί να έχει πέσει το επίπεδο ζωής, μπορεί να υπάρχει μια νέα τύπου φτώχεια και να έχουμε την υποστεί, αλλά, τουλάχιστον, έχουμε δημοκρατία!

Σχόλιο 1ο: Πουθενά και ποτέ στο παρελθόν και στο παρόν, αλλά και με βεβαιότητα στο μέλλον, εξ ορισμού, δε θα μπορούσαν να να συνυπάρξουν δημοκρατία και φτώχεια. Είναι έννοιες και καταστάσεις ασυμβίβαστες! Είναι λοιπόν βέβαιο, ότι φτώχεια σημαίνει ισοπεδωτική δικτατορία και φασισμός! Συνεπώς δημοκρατία, όπως η πραγματικότητα βοά και κραυγάζει, δεν έχουμε!

Σχόλιο 2ο: Η φτώχεια δεν είναι το τελευταίο στάδιο του της δικτατορίας και του φασισμού. Το τελευταίο στάδιο είναι το απόλυτο πνευματικό σκοτάδι και η σύνθλιψη όλων όσων θέλουν να κρατήσουν το φως, έστω με ένα κερί, έστω με ένα κείμενο, έστω με μια κιθάρα.

Σχόλιο 3ο: Όταν η πυρκαγιά φτάσει στο σπίτι του γείτονα, περίμενέ τη και στο δικό σου. Στην Τουρκία, για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα, η αστυνομία επιτέθηκε στο μουσικό σχήμα GRUP YORUM, σε ώρα συναυλίας και συνέλβε τα μέλη του! Την πρώτη φορά η αστυνομία, τους προπιλάκησε και τους είχε σπάσει τα μουσικά όργανα! Το συγκρότημα, από την ίδρυσή του το 1985, έχει συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή της χώρας, εκφράζοντας μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, τον πόθο του λαού της Τουρκίας για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική απελευθέρωση. Η Τουρκία είναι στη γειτονιά μας!

Σχόλιο 4ο: Αν δεν αντιδράσουμε, άμεσα, συντονισμένα και αποφασιστικά, πολύ φοβάμαι, πως αντίστοιχες μέρες θα ζήσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Σχόλιο 5ο: Στην Ελλάδα η δικτατορία ήρθε με τα ευρωμνημόνια, στην Τουρκία με τις σφαίρες!

ΟΤΑΝ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!

Γιώργος Παληγεώργος

* Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

agrinioreport.com

Διαβάστηκε 2772 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.