Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:40 μμ
 
wm small
Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016 15:05

Με ένα ευρώ βλέπεις θέατρο στο Αγρίνιο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου περιγράφει μια διαρκή προσπάθεια από τώρα μέχρι το καλοκαίρι. Γίνονται δεκάδες πράγματα και θα κριθούν όλα, όμως για μήνες κενό δεν υπάρχει.  Οπότε γίνεται δουλειά, παράγεται έργο. Ίσως το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι πως στην εβδομάδα που έρχεται μπορεί οποιοδήποτε να δώσει δέκα ευρώ(σ.σ. ένα δεκάρικο!)και να έχει θέση σε όλες τις παραστάσεις που θα ανέβουν! Κάπου δέκα είναι- αν δεν κάνω λάθος- οπότε μιλάμε για ένα ευρώ για κάθε παράσταση! Αν αυτό δεν είναι τέχνη που πάει σε όλους και τέχνη κόντρα στην εμπορευματοποίηση, τότε τι είναι; Περιέργως, δεν σχολιάζεται το ζήτημα ίσως γιατί νομίζουν κάποιοι ότι δεν είναι αρκούντως «πολιτικό»! Αλλά είναι απολύτως πολιτικό, ειδικά στις μέρες μας.

Αν έχει κάτι το Αγρίνιο να επιδείξει, ίσως και δυσανάλογα με όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στην πόλη, αυτό είναι καλλιτεχνική δραστηριότητα, ειδικά θεατρική. Δεν αντιλαμβάνομαι όμως για ποιον λόγο υπάρχει όλη αυτή η σεμνότητα από πλευράς όσων ασχολούνται με τα πολιτιστικά, περισσότερο με τα του ΔΗΠΕΘΕ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής(δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, μια τυπική χειραψία σε κάποια παρουσίαση έχω ανταλλάξει μαζί του)τρέχει πολύ, αυτό το ξέρουν ακόμη και όσοι δεν είναι της δικής του φιλοσοφίας. Γίνονται δεκάδες πράγματα που πολλές φορές προκαλούν απορία σε άλλες πόλεις ή ακόμη και σε δημιουργικές ομάδες στην Αθήνα. Είναι κρίμα να περνάει έτσι αυτό, υπό την έννοια ότι πρώτος στόχος είναι η διασπορά, η δημοσίευση, το να γίνει κτήμα του κόσμου.

Όσοι ξέρουν κάποιον από όσους ασχολούνται με τα του ΔΗΠΕΘΕ, βρίσκουν πως θα είναι μεγάλη χαμένη ευκαιρία να μην αγκαλιάσει η πόλη έναν τέτοιο σχεδιασμό. Δεν παραβλέπει κανείς το γεγονός ότι ίσως να μην έχει χρόνο ο Ν. Καραγεώργος ή απλά να είναι θέμα σεμνότητας. Μπορεί και να υπάρχει και κάποια υποβόσκουσα πικρία για τα διάφορα που ακούστηκαν σχετικά με την καλοκαιρινή προσπάθεια. Αλλά έτσι είναι αυτά, έτσι παίζεται το παιχνίδι παγκοσμίως περί την τέχνη και την έκφραση. Σε κάθε περίπτωση μερικά άρθρα δεν αρκούν, πρέπει να κινητοποιηθούν άπαντες, χρειάζεται καμπάνια ενημέρωσης.

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2575 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.