Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:49 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 18:17

Το National Airport «PVK Preveza, Lefkada» να γίνει «AIK Aktio Aitoloakarnania»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γιατί PVK στην Διεθνή ονομασία IATA;

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την επίσκεψη φορέων Αιτωλοακαρνανίας Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χ. Σταρακά, Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας) με τους υπευθύνους της Fraport για το αεροδρόμιο του Ακτίου. (Δείτε εδώ).

Ακούστηκαν  συμφωνίες για μεταφορές, συγκοινωνίες, ξεναγούς με επαγγελματίες από την Αιτωλοακαρνανία, δημιουργία αίθουσας προβολής τοπικών προϊόντων αλλά και η προώθηση τουριστικών καμπανιών για την Αιτωλοακαρνανία στην οποία ανήκει το Αεροδρόμιο.

Έγινε αναφορά ακόμα  και σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός χώρου/μουσείου της ναυμαχίας του Ακτίου (2 Σεπτεμβρίου 31 π.Χ.).

Πράγματι η Fraport στην ιστοσελίδα της αναφέρει ρητά ως υπηρεσία την ανάπτυξη των αεροδρομίων. Αυτή  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την «ανακαίνιση υφιστάμενων τερματικών σταθμών, η κατασκευή νέων αστικών περιοχών και η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων των αερολιμένων»

Καλά όλα αυτά, αλλά στη «διεθνή συνείδηση» του διαδικτύου δεν υφίσταται Αεροδρόμιο Ακτίου στην Αιτωλοακαρνανία αλλά αεροδρόμιο Πρεβέζης ή αεροδρόμιο Λευκάδος, το οποίο ανήκει ….στην Ήπειρο!  Ρίξτε μια ματιά στην λίστα των Ελληνικών αεροδρομίων στο Αγγλικό wikipedia (δείτε εδώ). Από την επίσημη ιστοσελίδα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας μαθαίνουμε ότι το Αεροδρόμιο Ακτίου έχει ταχυδρομική θυρίδα …στην Πρέβεζα (δείτε ενότητα «συνοπτική παρουσίαση»).

Και δεν θα υπάρξει ποτέ διεθνές αεροδρόμιο Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας όταν έχει διεθνή αρχικά IATA «PVK»και ICAO «LGPZ» που παραπέμπουν σε Πρέβεζα ( τα δύο πρώτα αρχικά τoy αριθμού ΙΑΤΑ PV και τα δύο τελευταία αρχικά του αριθμού PZ)  . Θα μπορούσε να ήταν ΑΙΚ ή κάτι ανάλογα (σ.σ.  όπως οι πινακίδες αυτοκινήτου). Πληροφοριακά ΙΑΤΑ είναι τα αγγλικά αρχικά της  Διεθνούς Ένωση ΑερομεταφορώνInternational Air Transport Association, IATA)  και ICAO είναι αντίστοιχα τα αγγλικά αρχικά του   Διεθνούς  Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (αγγλικά: International Civil Aviation Organization, ICAO). Η ΙΑΤΑ παρέχει 3-γράμματους κωδικούς αεροδρομίων και 2-ψήφιους κωδικούς αερομεταφορέων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ευρύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ICAO χρησιμοποιεί 4-γράμματους και 3-γράμματους κωδικούς αντίστοιχα.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Fraport υπάρχει η ονομασία Aktion. Θα βοηθούσε πολύ περισσότερο αν υπήρχε το προσδιοριστικό Aitoloakarnania.

Μπορεί σε πολλούς να είναι τυπικό…αλλά τα brand name κάνουν τη διαφορά. Και το να είναι brand name η Αιτωλοακαρνανία λόγω αεροδρομίου είναι η αρχή πρωτίστως στο εμπόριο και τον τουρισμό.

Λ.Υ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 11185 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 22:42
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.