Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:49 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2016 23:20

Συνέντευξη με την Άννα Χρυσάνθου: «Δεν ξέρω αν πρέπει να ξεχωρίζω, αυτό που ξέρω είναι ότι έχω κάτι να πω…»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνέντευξη με την Άννα Χρυσάνθου: «Δεν ξέρω αν πρέπει να ξεχωρίζω, αυτό που ξέρω είναι ότι έχω κάτι να πω…»

Η Άννα Χρυσάνθου πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι "Άν-να", ένα τραγούδι που αγαπούν πολλοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι μιλούν για μια εξαιρετική ερμηνεία από μια καταπληκτική φωνή. Άννα, πες μας πότε κυκλοφόρησε το τραγούδι.

Α.Χ.: Το τραγούδι κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2016. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκει μια θερμή ανταπόκριση. Ουσιαστικά γράφτηκε και ηχογραφήθηκε πριν από περίπου 1 χρόνο, είναι σε δικούς μου στίχους και μουσική, απλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να το βγάλω προς τα έξω. Παίζουν ο Γιώτης Κιουρτσόγλου κοντραμπάσο, και ο Μιχάλης πορφύρης τσέλο.

Δεν είναι η πρώτη σου επίσημη επαφή με το studio. Έχει προηγηθεί και άλλο ηχογράφημα.

Α.Χ.: Όχι δεν είναι. Λίγο πριν από το Άν-να, κυκλοφόρησε ο δίσκος Χωρίς Αφέντες, στον οποίο συμμετείχα με το τραγούδι Κι Αν Σ’ Έχω Χάσει, που σηματοδοτεί την πρώτη μου δισκογραφική συμμετοχή. Μια δουλειά πολύ όμορφη, ένας πολυσυμμετοχικός δίσκος, με καλλιτέχνες όπως τον Βασίλη Λέκκα, τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τον Παντελή Θαλασσινό και πολλούς άλλους.

Το τραγούδι είναι σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου και μουσική της Σοφίας Νάτσιου. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Μικρός Ήρως.

Πότε και πως έγινε η αρχή; Πως ξεκίνησε αυτή η πορεία.

Α.Χ.: Η αρχή έγινε στην Κύπρο, από όπου κατάγομαι. Τελείωσα τις μουσικές μου σπουδές, και ξεκίνησα να εμφανίζομαι σε μικρούς χώρους, κυρίως στην Λευκωσία. Ενώ ήμουν Κύπρο, ο Πόλυς Κυριάκου επικοινώνησε, λέγοντας μου για τον δίσκο Χωρίς Αφέντες. Και κάπως έτσι τραγούδησα το τραγούδι Κι Αν Σ’ Έχω Χάσει, που ήταν η αφορμή για να έρθω Αθήνα.

Η Κύπρος μας έχει συνηθίσει σε ταλαντούχους καλλιτέχνες. Ωστόσο, εσύ, επέλεξες την Αθήνα.

Α.Χ.: Πολλοί Κύπριοι καλλιτέχνες επιλέχουν την Ελλάδα. Η Κύπρος για μένα είναι το σπίτι μου, αλλά σαν ένα μικρό νησί που είναι, δεν μπορεί να προσφέρει τις ευκαιρίες που προσφέρει μια μεγαλούπολη όπως την Αθήνα. Και δεν είναι μόνο θέμα ευκαιριών, η Αθήνα είναι μια πόλη με πολλές εικόνες, επομένως και τα ερεθίσματα είναι περισσότερα.

Η πρώτη σου επαγγελματική επαφή με το κοινό; Έχεις live για τα οποία πρέπει να είσαι κυριολεκτικά υπερήφανη......

Α.Χ.:  Ουσιαστικά, εδώ στην Αθήνα, γιατί θεωρώ ότι μουσικά ξεκίνησε ένας βελτιωμένος και πιο σοβαρός κύκλος εμφανίσεων. Ναι, νιώθω τυχερή που απολαμβάνω τα περισσότερα από τα lives μου. Είμαι πολύ περήφανη για τα lives που έκανα πέρυσι, γιατί ήθελε πολύ κουράγιο να σταθώ στα πόδια μου και να ξεκινήσω από το μηδέν σε μια άλλη χώρα. Τώρα, η συναυλία που ξεχωρίζω, είναι αυτή που έγινε στην Κύπρο το καλοκαίρι που πέρασε, όπου συνυπήρχα στην σκηνή με καλλιτέχνες όπως η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ευρυδίκη, και τόσοι άλλοι. Ήταν τεράστια η χαρά μου!

Είσαι πολύ νέα, έχεις κάνει μουσικές σπουδές, ωστόσο, αυτός ο χώρος χαρακτηρίζεται ως ανταγωνιστικός. Τι είναι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Α.Χ.: Για να είμαι ειλικρινής δεν το σκέφτομαι έτσι. Δεν ξέρω αν πρέπει να ξεχωρίζω, αυτό που ξέρω είναι ότι έχω κάτι να πω. Και όσο το νιώθω αυτό, και έχω αυτή την ανάγκη και την περιέργεια να δημιουργώ μέσα από την αγάπη που έχω στην μουσική, θα συνεχίζω τα lives μου, και τα τραγούδια μου.

Που σε συναντάμε τον φετινό χειμώνα;

Α.Χ.: Με μεγάλη μου χαρά φέτος, ξεκινά ένας κύκλος εμφανίσεων με ένα ακουστικό σχήμα, με τον Δημήτρη Καζάνη στο βιολί και πλήκτρα, και τον Άλκη Δήμο στο λαούτο και μπάσο. Επίσης, συνεχίζονται οι εμφανίσεις μας παρέα με τον Νίκο Ρουμελιώτη σε διάφορους, μικρούς χώρους στην Αθήνα. Τώρα για να με βρείτε, θα πρέπει να αποταθείτε στην σελίδα μου στο facebook, για τις λεπτομέρειες!!!

Άννα, σ ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια και πολλές επιτυχίες!

Α.Χ.: Εγώ ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την συνέντευξη. Καλή συνέχεια και σε σας!

anna xrysanthoy kalokairini

Διαβάστηκε 1793 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.