Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:27 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 18:24

STAND UP COMEDY και στο Αγρίνιο με τον καλύτερο εκπρόσωπο του είδους, τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια διαφορετική εμπειρία έζησαν την Τετάρτη (2/11) στο Κάντιο Καφέ (συντριβάνι) στο Αγρίνιο πολλοί φίλοι των ζωντανών παραστάσεων. Ο εκπληκτικός Stand Up Comedy ηθοποιός Κων/νος Ραβνιωτόπουλος μας χάρισε περίπου δυο ώρες γέλιου σε ένα μοναδικό και πρωτότυπο show με το γενικό τίτλο "Ένας Παράξενος Κόσμος", όπου όλα τα παράξενα της Ελληνικής καθημερινότητας είχαν την τιμητική τους. Την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο Γιάννης Αντωνόπουλος και η ProEmotion Events. Συναντήσαμε τον Κο Κ. Ραβνιωτόπουλο μετά την παράσταση και είχαμε μια φιλική κουβέντα μαζί του όπου μας τα είπε όλα ή σχεδόν όλα.

Συνέντευξη στην Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr

Πότε ξεκινήσατε να κάνετε Stand Up Comedy και τι σας ώθησε να το κάνετε;
Ξεκίνησα για πρώτη φορά το 1991 στην Θεσσαλονίκη. Όταν το ξεκίνησα δεν ήξερα καν τι είναι Stand Up comedy. Αυτό που με ώθησε ήταν ότι ήμουν το «ήσυχο παιδί» , όχι πολύ της «παρέας» αλλά ήξερα μέσα μου ότι ήμουν παρα πολύ «αστείος» και αυτό ήθελα να το βγάλω προς τα έξω. Ηθελα να κάνω τον κόσμο να γελάει. Ηταν η πρώτη σκέψη μαζί με το σαράκι του θεάτρου.

xrysa ravnio 01
Προτιμάτε να παίζετε στο Θέατρο και στην τηλεόραση ή να κάνετε Stand Up comedy;
Η πρώτη βάση σαν ηθοποιός είναι το θέατρο και σίγουρα το προτιμάμε από την τηλεόραση. Ομως η τελεόραση σε κάνει περισσότερο γνωστό στο κοινό και πρέπει να το κάνεις για να διαδώσεις την δουλειά σου αλλά σίγουρα το θέατρο είναι μια άλλη οικογένεια. Όταν δίνεις μια παράσταση μια ώρα και είκοσι λεπτά ή ενέργεια που θέλεις για να ολοκληρωθεί είναι τεράστια.

Πόσα χρόνια κάνετε Stand Up Comedy;
Περίπου 25 χρόνια. Από το 1991.

Κάνετε περιοδίες ανα την Ελλάδα ; Που μπορεί να σας βρεί κάποιος ;
Επειδή δουλεύω και στο θέατρο, μπορεί να με βρεί κάποιος στο Ιντερνετ (Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος) στο facebook (ravniotopoulos konstantinos) στο Google. Είμαι συνήθως φωτογραφημένος με ένα μικρόφωνο. Θέλω να πηγαίνω όπου υπάρχει μαγαζί, όπου υπάρχει ενδιαφέρων ανα την Ελλάδα οπουδήποτε να πηγαίνω και να κάνω αυτό που ξέρω ότι το κάνω αρκετά καλά και το κοινό μένει πάντα ικανοποιημένο.

Υπάρχει ανταπόκριση σε τέτοιου είδους διασκέδαση ;
Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό αλλά πιστεύω ότι το κοινό εσύ το διαμορφώνεις, όταν κάνεις μια παράσταση «πατάτα» το πιο φυσικό είναι ότι θα την πληρώσει ο επόμενος. Αν  κάνεις καλά αυτό που κάνεις και έρθει ο επόμενος και δεν είναι καλός τότε το κοινό καταλαβαίνει ποιος κάνει καλό Stand Up comedy. Για αυτό έχεις μεγάλη ευθύνη για αυτό που κάνεις. Πρέπει να το κάνεις σωστά και από εκεί και πέρα το κοινό δεν διαφέρει στην ανταπόκριση στο αστείο.

Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό ; Ποιες οι εντυπώσεις από το κοινό του Aγρινίου ;
Το κοινό ήταν μια χαρά. Αυτό που πρέπει να πώ είναι ότι η αντίδραση του κοινού εξαρτάται από εμάς. Το πόσο σωστά κάνουμε αυτό που κάνουμε. Σήμερα η παράσταση έβγαλε πολύ γέλιο, πολλά χειροκροτήματα και το κοινό ήταν ενθουσιώδες.

xrisa ravnio 02
Από πού αντλείται τα θεματά σας ;
Η θεματολογία είναι η καθημερινότητα. Και από την οικονομία και από την πολιτική και από την κρίση. Δεν μπορώ να τα λέω όλα αλλά όπως είδατε όταν έχεις μέσα μανάδες, πεθερές, πατεράδες, φίλους, λεωφορεία, facebook, telemarketing κλπ εχεις θεματολογία για τα πάντα, επικαιρότητα, sex κλπ. Αλλά αυτό που διαχωρίζει τον κωμικό από τον υπόλοιπο κόσμο είναι το γεγονός ότι αυτός πρέπει να έχει μια πιο δισιδυτική ματιά. Αν βλέπει κάτι απλό πρέπει από αυτό το απλό να βγάλει κωμωδία.

Τι ετοιμάζετε για την συνέχεια ;
Κάνω μια διαδικτυακή σειρά. Λέγεται «Lifestyle και @@ μάντολες» Σκηνοθετώ στην Ηλιούπολη μια θεατρική ομάδα τις «Μέλισσες», παίζω στην Αθήνα στο Μπροντγουέι ένα παιδικό έργο που λέγεται "Μαγική Πόλη – Μάγοι Μύθοι Παραμύθι" και ετοιμάζουμε μια βραδυνή παράσταση για το θέατρο CORONET με το έργο του Δημήτρη Αλεξίου «Θα σε δώ στην πρεμιέρα» και φυσικά κάνω παραστάσεις Stand Up Comedy σε ολη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε που ήρθατε στην Πόλη μας, θέλουμε να σας ξαναδούμε σύντομα και φυσικά να τα ξαναπούμε.

xrisa ravnio 03

Λίγα λόγια για τον ίδιο από το http://www.standupcomedy.gr

Ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος (Ράβνιω) γεννήθηκε στη θεσσαλονίκη κάπου στα Βάθη του 1900. Είναι απόφοιτος θεολογικής σχολής του Α .Π.Θ. και της δραματικής σχολής του Στέλιου Αμανατίδη. Πρωτοέκανε stand up comedy στη θεσσαλονίκη το 1992 χωρίς καν να ξέρει ότι λέγεται έτσι. Απο το το 1997 μέχρι το 2004 εμφανιζότανε στο comedy club της Λουκίας Ρικάκη και μετά ακολούθησε τη μοναχική πορεία του επαγγέλματος.
Έχει παιξει επαγγελματικά σε περίπου 30 θεατρικές παραστάσεις έχει πάρει μερος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές (παρα πέντε, κοκκινο δωμάτιο, bing bang, Μ+Μ, οδός παραδείσου 7, η ζωή της άλλης κ.α) βάλε και δυο ντουζίνες διαφημίσεις σε ελλάδα και Κύπρο καθώς επίσης και παρουσιάσεις εκδηλώσεων με κυριότερες την Πρωτοχρονιάτικη και αποκριάτικη εκδήλωση του Δήμου Τρικαίων (Τρικάλων) και τιμητική εκδήλωση για το Θανάση Bέγγο.
Τον ενοχλεί η βλακεία και παρόλο που τον τρομάζει η τεχνολογία έχει κανάλι στο you tube ΤΟ: ravnio και μπορείτε να τον βρείτε στο facebook konstantinos ravniotopoulos (παρόλο που δεν ξέρει αν υπάρχει λινκ) και τα τελευταία 8 χρόνια είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του αλ τσαντίρι νιούζ, ενω σε συνεργασία με το ιντερνετικο σαιτ comedy lab κάνει τη "σειρά' έξω φρενών με δικα του κείμενα φυσικά. Αυτάαααα... δεν θυμάται τι έχει ξεχάσει από τηνπολύκροτη ζωή του. Α ναι! Ότι αγαπάει παρα πολύ τους γονείς του, τους οποίους και ευχαριστεί δημόσια, μήπως και το ξεχάσει όταν θα παίρνει το Όσκαρ!

Σύνδεσμοι στο Internet

http://www.comedylab.gr/videos?c=88

https://www.facebook.com/ravniotopoulos.konstantinos?fref=ts

Τμήμα Παραγωγής  Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgriniοBestOf.gr

Διαβάστηκε 14191 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 00:45
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033