Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:57 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 01:13

Ποια είναι τα 7 ευεργετήματα της σωματικής άσκησης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Όμως μία νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει νέα δεδομένα για τα πλεονεκτήματα της κίνησης, τονίζοντας ότι η άσκηση αποτελεί το καλύτερο φάρμακο.
 
Αυτές είναι κάποιες από τις ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης στο ανθρώπινο σώμα
 
1. Είναι καλή για το μυαλό
 
Η άσκηση συνδέεται με μικρότερα ποσοστά κατάθλιψης, καλύτερη μνήμη και γρηγορότερη εκμάθηση και είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις ή να καθυστερήσεις το Αλτσχάιμερ, ένας φόβος που κυριαρχεί τουλάχιστον ανάμεσα στους Αμερικανούς.
 
2. Μπορεί να σε κάνει πιο ευτυχισμένο
 
Επιστήμονες έχουν αποφανθεί ότι πολλοί τύποι άσκησης, από το περπάτημα μέχρι την ποδηλασία κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι. Η άσκηση απελευθερώνει χημικά στον εγκέφαλο που βοηθούν στην αντιμετώπιση του πόνου, ενισχύουν την καλή διάθεση και μειώνουν το στρες.
 
3. Μειώνει τη διαδικασία γήρανσης
 
Έχει αποδειχθεί ότι η άσκηση αυξάνει τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια το προσδόκιμο ζωής. Μία νέα μικρή έρευνα έδειξε ότι η μέτριας έντασης άσκηση μπορεί να μειώσει το ρυθμό γήρανσης των κυττάρων.
 
4. Κάνει καλύτερο το δέρμα
 
Η αεροβική άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό, μεταφέροντας οξυγόνο και συστατικά που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και έχει διαπιστωθεί ότι βοηθάει και στην γρηγορότερη επούλωση τραυμάτων.
 
5. Εντυπωσιακά πράγματα μπορεί να συμβούν σε λίγα λεπτά
 
Οι επιστήμονες πλέον εστιάζουν, όχι τόσο στην διάρκεια της άσκησης αλλά στο πόσο μπορεί να κάνει ο κάθε ένας από εμάς. Σε έρευνα του πανεπιστημίου του Οντάριο μπήκαν στο «μικροσκόπιο» τα οφέλη της 50λεπτης άσκησης σε σχέση με την 10λεπτη. Σύμφωνα με την έρευνα τα αποτελέσματα για την καρδιά και τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα είναι εξίσου αποτελεσματικά και από την 10λεπτη άσκηση.
 
6. Πιο γρήγορη ανάρρωση
 
Για χρόνια άτομα με συγκεκριμένες ασθένειες είχαν «εντολή» να μην γυμνάζονται. Τώρα οι επιστήμονες προτείνουν ότι όλο και περισσότεροι πρέπει να γυμνάζονται καθώς αποδείχθηκε ότι η γυμναστική βοηθάει στην πιο γρήγορη ανάρρωση από καρδιακή προσβολή.
 
7. Συρρικνώνεται το… λίπος
 
Το σώμα μας χρησιμοποιεί το λίπος ως αποθήκη ενέργειας, αλλά μετά από επίμονη αεροβική άσκηση το σώμα γίνεται καλύτερο στο να καίει το λίπος για το οποίο απαιτείται μεγάλη ποσότητα οξυγόνου για να το μετατρέψει σε ενέργεια.
 
Με την άσκηση το κυκλοφορικό σύστημα ισχυροποιείται και μεταφέρει ευκολότερα οξυγόνο και είναι ευκολότερος ο μεταβολισμός λίπους σε ενέργεια.
 
Πηγή: time.com
Διαβάστηκε 2444 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.