Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:26 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 17:52

Εορτή και δραστηριότητες από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Aνακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, εορτάζει και ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Την παραμονή της εορτής, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου πανηγυρικός εσπερινός με θείο κήρυγμα και αρτοκλασία, ενώ στο τέλος θα ψαλούν τα εγκώμια εμπρός στην εικόνα μαρτυρίου του Αγίου. Την Τετάρτη, ημέρα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί το πρωί στο Ναό πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στον εσπερινό την παραμονή της εορτής του Αγίου καθώς και στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής του, για να συμπροσευχηθούμε στο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο.

Επί τη ευκαιρία, ανακοινώνονται οι νέες πνευματικές ευκαιρίες που οργανώνει ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου για τη νέα περίοδο, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει και περιλαμβάνουν:

– Κατηχητικό για νήπια και παιδιά Α΄ Δημοτικού (αγόρια και κορίτσια), κάθε Σάββατο, 10:00 – 11:00 το πρωί (θα διδάσκει η κυρία Ευγενία Νταλιάνη).
– Κατηχητικό για παιδιά (αγόρια και κορίτσια) από Β΄ Δημοτικού έως ΣΤ΄ Δημοτικού, κάθε Σάββατο, 10:00 – 11:00 το πρωί (θα διδάσκει ο πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης).
– Κατηχητικό για αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου, κάθε Σάββατο, 4:15 – 5:15 το απόγευμα (θα διδάσκει ο πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης).
– Κατηχητικό για κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου, κάθε Κυριακή, 10:30 – 11:30 το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία (θα διδάσκει ο πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης).

Όλα τα κατηχητικά θα γίνονται στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Από εφέτος θα λειτουργήσουν επίσης τα εξής τμήματα για τα παιδιά των Κατηχητικών:
– Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής για αρχαρίους, κάθε Πέμπτη, 8-9 το βράδυ (διδάσκων: κ. Πέτρος Καραγιάννης).
– Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής για προχωρημένους, κάθε Πέμπτη, 9-10 το βράδυ (διδάσκων: κ. Ανδρέας Αγγελής).
– Τρία τμήματα κιθάρας για αρχαρίους (Α΄ Τμήμα: κάθε Τρίτη, 7-8 το βράδυ, Β΄ Τμήμα: κάθε Τρίτη, 8-9 το βράδυ και Γ΄ Τμήμα: κάθε Σάββατο, 11-12 το μεσημέρι) (διδάσκων: κ. Κωνσταντίνος Παππάς)
– Τμήμα κιθάρας για προχωρημένους κάθε Πέμπτη, 8-9 το βράδυ (διδάσκων: κ. Κωνσταντίνος Παππάς)
– Τμήμα μπουζουκιού για αρχαρίους κάθε Πέμπτη, 7-8 το βράδυ (διδάσκων: κ. Πέτρος Καραγιάννης)
– Τμήμα λαούτου για αρχαρίους κάθε Πέμπτη, 7-8 το βράδυ (διδάσκων: κ. Ιωάννης Καραγιάννης)
– Τμήμα Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας κάθε Κυριακή, 5:30-6:30 το απόγευμα (διδάσκοντες: το ζεύγος κυρίου Κωνσταντίνου και κυρίας Καλλιόπης Παππά καθώς και η κυρία Μαρία Καντάνη).
– Τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών για νήπια και παιδιά έως Δ΄ Δημοτικού κάθε Κυριακή, 3:15-4:00 το μεσημέρι (διδάσκουσα: κυρία Αγγελική Αράχωβα).
– Τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά από Ε΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου κάθε Κυριακή, 4:00-4:45 το μεσημέρι (διδάσκουσα: κυρία Αγγελική Αράχωβα).
– Τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών για παιδιά από Α΄ Λυκείου έως Γ΄ Λυκείου και ενήλικες κάθε Κυριακή, 4:00-4:45 το μεσημέρι (διδάσκουσα: κυρία Αγγελική Αράχωβα).

Όλα τα ανωτέρω μαθήματα που οργανώνονται από τον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, θα παραδίδονται δωρεάν στα παιδιά, στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας, από εθελοντές καθηγητές.

Τέλος, την Κυριακή, 30/10/2016 και ώρα 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ευαγγελιστρίας θα διεξαχθεί ακρόαση (audition) για τη δημιουργία θεατρικών τμημάτων, που θα οργανώσει ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και τα οποία θα ανεβάσουν 3 θεατρικά έργα την τρέχουσα περίοδο.

Στα θεατρικά τμήματα ενηλίκων θα διδάσκουν οι κ.κ. Χρήστος Παναγιώτου, Χαρίλαος Σανδαλίδης και Αθανάσιος Νταλιάνης και στα παιδικά – νεανικά θεατρικά τμήματα θα διδάσκουν οι κ.κ. Ζωή και Μαρία Καντάνη. Στην ακρόαση μπορούν να συμμετάσχουν τα παιδιά του Κατηχητικού, οι μαθητές & μαθήτριες και οι εθελοντές καθηγητές & καθηγήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», καθώς και όσοι σχετίζονται πνευματικά με τις δραστηριότητες και το έργου του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Σκοπός όλων των ανωτέρω εκδηλώσεων και μαθημάτων είναι η δημιουργία του αισθήματος της καλής ψυχαγωγίας στις ψυχές των παιδιών, με βάση την ελληνορθόδοξη παράδοση και η διαμόρφωση σε αυτούς της κουλτούρας, μέσω της οποίας επέζησε το έθνος μας στις δύσκολες στιγμές. Της κουλτούρας αυτής που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως Ρωμιοσύνη, της ιδιότητας δηλαδή να είναι κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος και Έλληνας.

Οι ανωτέρω εκδηλώσεις και τα μαθήματα θα συμπληρώνουν και θα πλαισιώνουν τις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες που διοργανώνει ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπως το παιχνίδι του Δάσους, το paintball, η ποδοσφαιρική ομάδα του κατηχητικού, οι εκδηλώσεις, οι εκδρομές κ. α.). Για να δείτε video από τη ζωή εντός των πνευματικών ευκαιριών και των δραστηριοτήτων του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, πατήστε ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 1427 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.