Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:11 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 17:39

Ιερατική Σύναξη στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την δεύτερη ιερατική σύναξη για τη νέα χρονιά συγκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Η Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου και συμμετείχαν όλοι οι ιερείς και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.

Οι φετινές συνάξεις είναι αφιερωμένες στις ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Το σημερινό θέμα που αναφερόταν στις ιερές ακολουθίες του Αποδείπνου, του Μεσονυκτικού και του Όρθρου εισηγήθηκε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Θεόκλητος Ράπτης, Αρχιερατικός Επίτροπος Παμφίας.

Ο π. Θεόκλητος αναφέρθηκε σε κάθε μια ακολουθία χωριστά, ανέλυσε τη σημασία και τους συμβολισμούς τους και παρουσίασε την τυπική διάταξη των ακολουθιών για τις καθημερινές ημέρες, τις Κυριακές, τις δεσποτικές και θεομητορικές εορτές.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι ιερείς διατύπωσαν τις προσωπικές εμπειρίες τους και τις απορίες τους, λαμβάνοντας τις ανάλογες απαντήσεις.

Κλείνοντας την Σύναξη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς τόνισε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της καθημερινής τέλεσης των ιερών ακολουθιών, σύμφωνα με την τυπική διάταξη της αγίας μας Εκκλησίας. Επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο οι ιερείς να προσεύχονται τελώντας τις ακολουθίες, για να εμπνέουν και το ποίμνιό τους με το παράδειγμά τους, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να κατηχηθεί ο λαός του Θεού, ώστε να συμμετέχει στις ακολουθίες του νυχθημέρου. Επίσης ενημέρωσε τους ιερείς για την Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας που συγκαλείται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος από 31/10 έως 2/11 στην πόλη του Αγρινίου. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιερείς για τις προσευχές, το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή τους στην πορεία της υγείας του.

Διαβάστηκε 1369 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.