Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:19 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 19:49

Μια μοναδική βόλτα με ελικόπτερο πάνω από την Οξειά!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ελικοπτεράδα που μας ταξιδεύει στα απόκρυφα σημεία του πολυσυζητημένου και γοητευτικού νησιού…

Η Οξεία (ή Οξυά, όπως την αποκαλούν οι περίοικοι) είναι νησίδα του Ιόνιου Πελάγους, και βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου ποταμού, δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανίας και ανατολικά της Ιθάκης.

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Εχινάδων μετά τον Πεταλά. Έχει έκταση 4,223 τ. χλμ. και είναι ακατοίκητη. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ιθάκης, ωστόσο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Διόνι Κατοχής και την περιοχή των Οινιάδων.

Να θυμίσουμε ότι ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί, ενδιαφέρθηκε για την αγορά του νησιού παρουσιάζοντας το σχέδιο για το ελληνικό Μονακό που ονομάζεται «Oxia Art Island», με τη φιλοδοξία όταν ολοκληρωθεί να βάλει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό και πολιτιστικό χάρτη, αλλάζοντας τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Απολαύστε μέσα από το tripinview.com τις φωτογραφίες και την βόλτα με το ελικόπτερο που αναδεικνούν τα κρυφά μέρη του πανέμορφου νησιού…

 

oksia1 oksia2 oksia3 oksia4 oksia5 oksia6 oksia7 oksia8 oksia9 oksia10 oksia11 oksia12 oksia13 oksia14 oksia15 oksia16 oksia18 oksia19 oksia20 oskia6 oskia17

Ταξιδέψτε με ελικόπτερο πάνω από την Οξειά πατώντας εδώ

http://iaitoloakarnania.gr/

Διαβάστηκε 2408 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.