Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:52 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 18:38

ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ // ΑΝ-ΝΑ // ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Άννα Χρυσάνθου είναι 25 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο,

και τον τελευταίο ένα χρόνο ζει στην Αθήνα. Σπούδασε μουσικολογία στο University of Nottingham της Αγγλίας, και εκτός από το τραγούδι, παίζει πιάνο και κιθάρα.

Από το 2013, αφού τελειώνει τις σπουδές της, η Άννα ξεκινά να τραγουδά σε μικρά μπαρς και music venues στη Λευκωσία. Σύντομα, οι εμφανίσεις της γίνονται πιο συχνές και επιλέγει να παίξει και σε μουσικούς χώρους της Λεμεσού, ενώ συνεργάζεται με αξιόλογους Κύπριους καλλιτέχνες.

Τον Ιούνιο του 2015, μετακομίζει στην Αθήνα για να συνεχίσει το δρόμο της στο τραγούδι και τη μουσική.  Ξεκινά ένας κύκλος εμφανίσεων με τον συνθέτη και πιανίστα, Ηλία Μακρίδη, με τον οποίο παίζουν μαζί το χειμώνα του 2015. Συμμετέχουν, επίσης, στο αφιέρωμα στο Μάνο Ξυδούς τον Ιούλιο του 2015, όπου η Άννα συναντά στην σκηνή τους Πυξ Λαξ, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Λεωνίδα Μπαλάφα και άλλους. Παράλληλα, η Άννα συνεχίζει και τις σόλο εμφανίσεις, σε διάφορους χώρους στην Αθήνα, με guest φίλους από την Κύπρο.

Η πρώτη δισκογραφική συμμετοχή της Άννας, έρχεται με τον δίσκο Χωρίς Αφέντες, που κυκλοφόρησε τον Δεκέβριο του 2015. Η Άννα τραγουδά το τραγούδι Κι Αν Σ’ έχω Χάσει, σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου, μουσική της Σοφίας Νάτσιου και ενορχηστρώσεις του Γιώτη Κιουρτσόγλου. Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Μικρός Ήρως και η Άννα συνυπάρχει σε αυτόν με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Αρετή Κετιμέ, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Βασίλη Λέκκα, και άλλους, ανερχόμενους νέους καλλιτέχνες. Μέσω αυτής της συμμετοχής, η Άννα βρίσκει επίσης την ευκαιρία να τραγουδήσει το τραγούδι της στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου γίνεται το Μάρτιο του 2016, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με την παρουσία όλως των συντελεστών του δίσκου.

Αρχές του 2016, η Άννα μας συστήνεται με το πρώτο προσωπικό της και ομώνυμο  τραγούδι, με τίτλο «Άν-να», σε δικούς της στίχους και μουσική. Μέσω αυτού του τραγουδιού, η Άννα θεωρεί ότι συστήνεται με τον πιο ειλικρινή και ευθύ τρόπο, μέσω των στίχων, αλλά και της μουσικής, παρουσιάζοντας ένα πιανιστικό κομμάτι, σε δική της ενορχήστρωση με στοιχεία πιάνου, τσέλου και κοντραμπάσου. Στο συγκεκριμένο τραγούδι έχει την τιμή να συνεργάζεται με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο κοντραμπάσο, και τον Μιχάλη Πορφύρη στο τσέλο, που απογείωσαν το τραγούδι με την συμμετοχή τους. Το «Άν-να» υπάρχει σε digital μορφή στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube, αλλά και στη σελίδα της στο Facebook.

Παράλληλα, η Άννα συνεχίζει τις εμφανίσεις της σε μικρούς χώρους στην Αθήνα, ενώ τον Ιούνη του 2016, κατεβαίνει στην Κύπρο σε μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Πόλυ Κυριάκου, όπου μεταξύ άλλων, συμμετέχουν και ο Παντελής Θαλασσινός, η Ευρυδίκη, η Φωτεινή Βελεσιώτου, και η Αρετή Κετιμέ.

Το χειμώνα του 2016, βρίσκουμε την Άννα, κάθε Σάββατο στο παραδοσιακό καφενείο Ονειρία, όπου μαζί με άλλους μουσικούς, παρουσιάζουν ένα έντεχνο πρόγραμμα. Επίσης, η Άννα ξεκινά μια σειρά εμφανίσεων με το νεοσύστατο ακουστικό της σχήμα, παρέα με τον Δημήτρη Καζάνη στο βιολί και πλήκτρα, και τον Άλκη Δήμο στο μπάσο και λαούτο. Μαζί θα παρουσιάσουν προσωπικά τραγούδια της Άννας, διασκευές, και διαχρονικά έντεχνα κομμάτια. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα πιο κάτω links:

Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/18AnnaCh

Facebook Page: https://www.facebook.com/Anna-Chrysanthou-1515608008662218/?view_public_for=1515608008662218

Δείτε το video clip του τραγουδιού «΄Αν-να», στο παρακάτω βίντεο

 

Διαβάστηκε 2493 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 19:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.