Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:39 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 19:25

«Ο γλωσσολόγος ήταν σχεδόν τέλειος» (νέος διαγωνισμός) για Πέμπτη 13 Οκτωβρίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις Πατάκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το vivlio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Ο ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟΣ του ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΚΑΡΚΙΤ
Μετάφραση: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΡΤΩ

 

Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

 

 

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

 

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης και μετά από αποδοχή το σχόλιό σας θα εμφανιστεί
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

 

09848

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟΣ

Ο Τζέρεμυ Κουκ είναι η ιδιοφυΐα του Ινστιτούτου Ουόμπας, μιας ιντελιγκέντσιας γλωσσολόγων της νότιας Ιντιάνα που παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στον προσαρτημένο παιδικό σταθμό. Ο Κουκ αποζητά τη γνώση σε πολλά μέτωπα: θέλει να μάθει πώς μαθαίνουν να μιλούν τα νήπια, πώς μπορεί να γίνει συμπαθής στη νέα και πανέμορφη βοηθό του ερευνητικού προγράμματος και γιατί ένας απ’ τους συναδέλφους του βρίσκεται ξαφνικά νεκρός μες στο γραφείο του ίδιου του Κουκ. Ο «ρουστίκ» τοπικός νόμος, με τη μορφή του απρόβλεπτου υπαστυνόμου Λιφ, βαραίνει πάνω στους υπόπτους –τους γλωσσολόγους του ινστιτούτου–, οι οποίοι, σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα φιλικών κι ευγενικών συναδέλφων με αντικείμενο μελέτης τους τα παιδιά, είναι ένα ευέξαπτο τσούρμο, όπου ο ένας μετά βίας ανέχεται τον άλλο. Τα αίματα ανάβουν και οι αλληλοκατηγορίες αρχίζουν να εκτοξεύονται, κι όταν εμφανίζεται και δεύτερο πτώμα, ο Κουκ πρέπει να βασιστεί στη γλωσσολογική του ευφυΐα για να σώσει τη ζωή του.

Ο Ντέιβιντ Κάρκιτ γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1946. Σπούδασε στο University of California και στο Berkeley γερμανική λογοτεχνία και αγγλική λογοτεχνία στο University of Wisconsin. Έκανε διδακτορικές σπουδές γλωσσολογίας στο Indiana University και δίδαξε λογοτεχνία και γλωσσολογία (1973-2002) στο University of Missouri. Από το 2003 ζει στο Middlesex του Vermont. Το Ο γλωσσολόγος ήταν σχεδόν τέλειος (Double Negative) πρωτοκυκλοφόρησε στα αγγλικά το 1980 και είναι το πρώτο από τα τρία μυθιστορήματα με ήρωα τον γλωσσολόγο Τζέρεμυ Κουκ. Ακολούθησαν τα The Full Catastrophe (1990) και The Error of Our Ways (1997). Έχει γράψει τρία ακόμη μυθιστορήματα, δύο μυθιστορήματα για νέους κι ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο.

 

Διαβάστηκε 1652 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.