Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:07 πμ
 
wm small
Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2016 01:56

Ποια τα μυστικά των ακαταμάχητων ανθρώπων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πώς γίνεται όμορφες, έξυπνες και μορφωμένες κοπέλες να είναι απελπισμένα μόνες τους και κανείς να μη τις προσεγγίζει; Πώς γίνεται άλλοι άνθρωποι χωρίς πολλά χρήματα ή ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση, να εκπέμπουν θετική ενέργεια και αυτοπεποίθηση; Είναι η ψυχή της παρέας, αυτοί που θα απευθυνθείς αν έχεις κάποιο πρόβλημα.

Τι είναι άραγε αυτό που κάνει τους ανθρώπους ακαταμάχητους;

Όλα είναι ζήτημα αυτοεκτίμησης.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πως πρέπει να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν.Απλά ζουν ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες συμπεριφοράς, τους οποίους μπορεί ο καθένας μας να ακολουθήσει, αν θέλουμε να γίνουμε σαν και αυτούς.

Συμπεριφέρονται σε όλους με σεβασμό

Είτε μιλούν με τον καλύτερο πελάτη τους, είτε με το σερβιτόρο που τους παίρνει τη παραγγελία, οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι γεμάτοι σεβασμό και ευγένεια. Κατανοούν ότι δεν αρκεί να είσαι ευγενικός μόνο με αυτόν που είσαι σε ραντεβού. Δεν έχει κανένα νόημα εφόσον είναι αγενείς σε τρίτους. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι ευγενικοί με όλους, απλούστατα διότι δεν θεωρούν κανέναν ανώτερο από τον άλλο.

Ακολουθούν τον πλατινένιο κανόνα

Ο χρυσός κανόνας που λέει: «να συμπεριφέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται», έχει ένα μοιραίο ελάττωμα. Υποθέτει ότι όλοι θέλουμε να μας συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Αγνοεί το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος έχει ως κίνητρο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Άλλος αποζητάει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, άλλος το απεύχεται. Ο πλατινένιος κανόνας διορθώνει το χρυσό κανόνα. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί στο να «διαβάζουν» τους άλλους ανθρώπους και στο να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά τους ώστε να κάνουν τους άλλους να νιώθουν άνετα.

Αποφεύγουν τους τυπικούς διαλόγους

Δεν υπάρχει πιο σίγουρος τρόπος να αποφύγεις τη συναισθηματική σύνδεση, από το να κάνεις έναν τυπικό διάλογο. Όταν ξεκινάς μια συζήτηση με τυποποιημένες ερωτήσεις, ο εγκέφαλος μας αυτόματα μπαίνει στον αυτόματο πιλότο και εμποδίζει τη βαθύτερη επικοινωνία μαζί σου. Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι καταφέρνουν να σε προσεγγίσουν μέσα από καθημερινές συζητήσεις επειδή το ενδιαφέρον τους για τους άλλους είναι ουσιώδες και αυθεντικό. Έτσι κάνουν τις σωστές ερωτήσεις ώστε να προσεγγίσουν τους άλλους.

Επικεντρώνονται στους ανθρώπους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν είναι εγωιστές. Ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ανθρώπους γύρω τους. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μην ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους. Γι αυτό και τους είναι τόσο εύκολο να είναι ακαταμάχητοι.

Προσπάθησε να αφήσεις για λίγο το κινητό σου και επικεντρώσου στους ανθρώπους με τους οποίους είσαι μαζί! Συγκεντρώσου στα λεγόμενά τους, όχι στο τι θα απαντήσεις εσύ ή πώς θα σε επηρεάσει αυτό που λένε. Όταν κάποιος σου λέει κάτι για τον εαυτό του, καθοδήγησε τη κουβέντα στο να μιλήσει περισσότερο.

Δεν προσπαθούν και τόσο

Οι ακαταμάχητοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να μονοπωλήσουν τη συζήτηση με το πόσο ευφυείς και επιτυχημένοι είναι. Δεν νιώθουν την ανάγκη να αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι. Δεν το σκέφτονται καν σαν ενδεχόμενο, διότι γνωρίζουν πόσο αντιπαθείς είναι αυτοί που προσπαθούν υπερβολικά να γίνουν αρεστοί.

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστηκε 12868 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.