Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:41 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2016 18:18

«Βύθουλας for ever» (νέος διαγωνισμός) για Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου από το vivlio-life και τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το vivlio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Βύθουλας for ever» της Μαργαρίτας Λαζάρου

Ο διαγωνισμός λήγει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του vivlio-life.gr στο facebook, καθώς επίσης και στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του vivlio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης και μετά από αποδοχή το σχόλιό σας θα εμφανιστεί
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βύθουλας for ever
Δυο κοριτσάκια, γειτονοπούλες στην Ακαδημία Πλάτωνος -τον Βύθουλα-, μεγαλώνουν παράλληλα τη δεκαετία του εξήντα. Η Ράντα, εγγονή πανεπιστημιακού, σ’ ένα εύπορο, αστικό σπίτι. Η Βαρβάρα, η κόρη του γύφτου, σε μια χαμοκέλα. Η Ράντα ζει την απογοήτευση ενός αποτυχημένου γάμου, η Βαρβάρα τη σκληρότητα του πεζοδρομίου, αλλά και η μια και η άλλη τις φοβέρες της ζωής δεν τις λογαριάζουν.

Μέσα απ’ τα βιώματά τους καταγράφεται η μεταπολεμική Αθήνα, όπως την είδε το κοριτσίστικο βλέμμα τους. Οι ζωές τους σαν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, βγαλμένες, λες, από κάποιο σκληρό παραμύθι. Και στο τέλος αυτής της διαδρομής το άγριο σήμερα της κρίσης.

Μα το παραμύθι, ακόμα κι αν επιφυλάσσει δεινά και συμφορές για τους βασανισμένους ήρωες, δεν χάνει ποτέ τη γοητεία του• και με λίγη τύχη ίσως ζήσουν αυτοί καλούτσικα κι εμείς κάπως καλύτερα.

Διαβάστηκε 1543 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.