Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:12 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 00:28

Τυχεροί άνθρωποι. Ποιο είναι το μυστικό τους;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλο μυστήριο οι τυχεροί άνθρωποι.

Μέχρι και επιστημονικές μελέτες έγιναν για να εξακριβώσουν τι είναι αυτό που τους κάνει τυχερούς. Και ανακαλύψανε πως οι τυχεροί άνθρωποι δεν γεννιούνται έτσι. Δεν έχουν κάποιον ιδιαίτερο αστρολογικό χάρτη ή κάποιες ιδιαίτερες δυνάμεις. Είναι κανονικοί άνθρωποι σαν όλους τους άλλους. Απλά κάτι κάνουν διαφορετικά. Ξέρουν ότι πρέπει να έχουν κάποιες συγκεκριμένες συμπεριφορές και συνήθειες. Για να δούμε ποιες είναι αυτές:

Έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις ευκαιρίες
Ξέρουν τι θέλουν να κάνουν και μόλις τους δοθεί η ευκαιρία πράττουν. Έχουν μια διερευνητική και ήρεμη στάση απέναντι στη ζωή και φυσικά είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και ιδέες. Απορρίπτουν μόνο όσα έχουν δοκιμάσει και δεν τους έχουν φανεί χρήσιμα στην επίτευξη των στόχων τους.

Ακούν τη διαίσθησή τους
Δε την αγνοούν και αφιερώνουν χρόνο στο διαλογισμό, ή σε άλλους τρόπους, για να απελευθερώσουν το μυαλό από νοητικά «σκουπίδια» που μπλοκάρουν την ικανότητά τους να ακούσουν την εσωτερική τους φωνή.

Είναι θετικοί
Αυτό δε σημαίνει ότι αντικαταστούν τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Δέχονται ότι οι αρνητικές σκέψεις είναι κομμάτι της ύπαρξης του ανθρώπου και δεν παλεύουν να τις ξεφορτωθούν, γιατί γνωρίζουν πως αυτό δε γίνεται. Απλά τις παρατηρούν και δεν τις αφήνουν να τους καθορίζουν τη ζωή. Ξέρουν ότι είναι οι αρνητικές σκέψεις από μόνες τους δεν μπορούν να τους βλάψουν παρά μόνο αν το επιτρέψουν οι ίδιοι.

Μετατρέπουν την κακή τύχη σε καλή τύχη
Ακόμα κι αν συμβεί κάτι άσχημo, οι τυχεροί άνθρωποι είναι ευγνώμονες που δε συνέβη κάτι χειρότερο. Θα χρησιμοποιήσουν αυτή την εμπειρία ως μάθημα και δε θα κλωθογυρίζουν γύρω από το γεγονός κάνοντας το να φαίνεται χειρότερο από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Δεν πιστεύουν στην αποτυχία
Αν δεν καταφέρουν να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν, δεν το θεωρούν αποτυχία. Αντιθέτως το θεωρούν επιτυχία επειδή προσπάθησαν. Για εκείνους αποτυχία είναι μόνο, οτιδήποτε δεν κάνουν ή αρνούνται να κάνουν για να βελτιώσουν τη ζωή τους ή να πετύχουν τους στόχους τους.

Το να είσαι λοιπόν τυχερός είναι θέμα συμπεριφοράς και συνήθειας. Και αν κάτι μπορεί να αλλάξει στη ζωή του ο άνθρωπος, είναι αυτά τα δύο. Μπορεί οποιαδήποτε ώρα θέλει να ξεκινήσει, να προγραμματίσει τον εαυτό του για να γίνει αυτό που εκείνος θέλει. Απλά να αποφασίσει ότι θέλει να το τολμήσει. Γιατί όπως έχει δείξει η ιστορία, η ζωή τελικά ευνοεί τους τολμηρούς.

http://enallaktikidrasi.com/

 

Διαβάστηκε 12747 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.