Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  6:17 μμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 18:42

Λίμνη των Κρεμαστών. "Η δική μας λίμνη που μαγεύει τους επισκέπτες" (Φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εικόνες από την εντυπωσιακή λίμνη Κρεμαστών από την "Ομάδα Πεζοπορίας Ορεινού Βάλτου" με στόχο την ανάδειξη της.

Η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας βρίσκεται ανάμεσα στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας & οι εικόνες που ετοιμάσαμε για εσάς ως Ομάδα Πεζοπορίας Ορεινού Βάλτου, από εκεί - είναι άκρως εντυπωσιακές.

Η λίμνη των Κρεμαστών με τα φιόρδ και τα γαλαζοπράσινα νερά, τα στενά ανάμεσα από Συμπληγάδες πέτρες, τα πολυάριθμα μικρά νησάκια, μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη.
Δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος το 1965 από τη συσσώρευση των νερών των ποταμών του Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη & πολλοί τη χαρακτηρίζουν ως την ομορφότερη τεχνητή και όχι μόνο λίμνη της Ελλάδας.

Στα βυθισμένα νερά της Λίμνης των Κρεμαστών κρύβονται το βυζαντινό μοναστήρι της Επισκοπής, το παλαιό χωριό της Σιβίστας, η εκκλησία του Αγ. Νικολάου στους πρόποδες της Καλάνας, η ιστορική μονοκάμαρη γέφυρα της Τατάρνας, η πηγή του Αχελώου Μαρδάχα καθώς και το γεφύρι του Μανώλη.

Ολόκληρη βέβαια η περιοχή γύρω από τη Λίμνη, είναι γεμάτη ομορφιές και σας συνιστούμε ότι αξίζει να γνωρίσετε και να περάσετε εκεί ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας σε μονοήμερες αποδράσεις με την Ομάδα μας σε εκδρομές που διοργανώνουμε.
Εξάλλου, η λίμνη Κρεμαστών προσφέρεται απλόχερα για όμορφες διαδρομές όπως πεζοπορίες, βαρκάδες επίσκεψη σε φυσικά αλλά και εκκλησιαστικά μνημεία επιτρέπουν στους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού να ανακαλύψουν τις κρυμμένες ομορφιές της Ορεινής Ελλάδας.

Ομάδα Πεζοπορίας Ορεινού Βάλτου

https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%A3%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%95%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%A7%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-1013066412075554/

 

 

Τα μαγευτικά φιορδ & τα νησάκια της Λίμνης των Κρεμαστών!

Λίμνη των Κρεμαστών με τα νησάκια της και απέναντι η Καλάνα!

Η σύγχρονη γέφυρα Τατάρνας.

Η γέφυρα της Επισκοπής !

Η Λίμνη των Κρεμαστών από την πλευρά της Ευρυτανίας !

Η βραβευμένη γέφυρα της Τατάρνας !

Η λίμνη των Κρεμαστών από την Καλάνα !

Ο Αχελώος και η Λίμνη του !

!!! Λίμνη Κρεμαστών!

Η λίμνη των Κρεμαστών όπως φαίνεται από το Ιερό Σπήλαιο του Αγ. Ανδρέα Καλάνα

Λίμνη Κρεμαστών - Γέφυρα Επισκοπής !

Τα γαλαζοπράσινα νερά της δικής μας Λίμνης. Απέναντι τα βουνά Κόζιακας & Καλάνα!

Διαβάστηκε 5584 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016 20:36
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.