Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:34 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016 21:45

Οι μαγευτικοί καταρράκτες της Ελλάδας [φωτό]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναμφίβολα ζούμε σε μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, αν όχι στην ομορφότερη, με κρυμμένους θησαυρούς και πανέμορφα μυστικά να αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια τόσο του Έλληνα, όσο και του ξένου ταξιδευτή, δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Αν και η χώρα μας είναι μικρή σε έκταση, αναλογικά με άλλες, οι ομορφιές της είναι ασύγκριτες, και τα μνημεία της φύσης ασυναγώνιστα και μοναδικά. 

Και πέρα από τις εξωτικές παραλίες με τα τυρκουάζ νερά όπου μπορεί να πάει κανείς να δροσιστεί το καλοκαίρι, στην Ελλάδα θα βρεις και πολλούς καταρράκτες, οι οποίοι βρίσκονται μέσα σε ονειρικά τοπία, έξω από το συνηθισμένο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής. Μέσα σε φαράγγια, ή κρυμμένοι σε δάση, κάποιοι απότομοι και κάποιοι άλλοι πιο ήρεμοι, καταλήγοντας άλλοτε σε γαλαζοπράσινες λίμνες και άλλοτε στη θάλασσα, οι καταρράκτες στολίζουν την πατρίδα μας από άκρη σ’ άκρη και δημιουργούν τοπία που μοιάζουν βγαλμένα από παραμύθι.

Τόσο κοντά, και παράλληλα τόσο μακριά μας, μικροί παράδεισοι ξεφυτρώνουν, επιβεβαιώνοντας τις σκέψεις μας για το ασύγκριτο κάλλος και την ιδιαιτερότητα του τόπου μας. Ενός τόπου με χίλια πρόσωπα, που μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις πιο απαιτητικές επιθυμίες όλων των ταξιδευτών. Γιατί η αυθεντικότητα και η λιτότητα, που βρίσκονται σε πλεόνασμα στην ελληνική φύση, προσδιορίζουν επακριβώς την έννοια της τελειότητας...

Δείτε πανέμορφες φωτογραφίες από 13 καταρράκτες κατά μήκος της Ελλάδας.

Άγιος Βάρβαρος, Τρύφος Αιτωλοακαρνανίας

Έδεσσα

Εύβοια, καταρράκτης Δρυμώνα

Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, Καταρράκτης Αγ. Σοφίας

Καταρράκτης Αμπά, Αστερούσια όρη, Κρήτη

Καταρράκτης Τζουμέρκων

Κρεμαστό Νερό, Σαμοθράκη

Κύθηρα

Λευκάδα

Νέδα

Όλυμπος

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

Σαμοθράκη

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2710 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.