Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:12 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 16:25

Πράσινη καινοτομία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολύ πριν το Brexit, στο Λονδίνο υπήρξαν μεγάλες διαμαρτυρίες των νέων για τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια, για την πανάκριβη κατοικία ακόμα και για την ενέργεια. Αντίθετα στην Ελλάδα η μεγάλη πλειοψηφία των νέων δεν διαμαρτύρονται, δεν διεκδικούν και δεν επιχειρούν. Απλά εγκαταλείπουν τη χώρα. Μια παθητική γενιά που έχει αποδεχτεί τη μοίρα της. Άμοιροι ευθυνών ωστόσο δεν είναι και οι γονείς που αντί να καταλάβουν ότι τα παιδιά τους πρέπει να κινηθούν προς την επιχειρηματικότητα για να έχουν δουλειά, τα αποτρέπουν γιατί απλά οι ίδιοι έχουν μάθει να φοβούνται να αναλάβουν ρίσκα.

Ωστόσο υπάρχει και η άλλη όψη, οι νέοι που δεν εγκαταλείπουν τη χώρα, που αναγνωρίζουν τα δυνατά της σημεία και τολμούν να «επιχειρούν». Όταν λοιπόν συνάντησα τυχαία σε μια συντροφιά τα δύο αδέλφια το Νίκο και το Γιώργο Χριστόπουλο και μου είπαν ότι στην Ελλάδα της κρίσης αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν πάνω σε ενεργειακά πρότζεκτ Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας με καινοτόμες εφαρμογές, μου κέντρισαν την περιέργεια να ρωτήσω περισσότερα.

image

«Πριν από τρία χρόνια βιώνοντας καθημερινά το πρόβλημα της μπαταρίας του κινητού και ζώντας σε κλίμα επιχειρηματικού προβληματισμού λόγω κρίσης, σκεφτήκαμε πως μπορεί να συνδυαστεί η φόρτιση του κινητού από τον ήλιο. Έτσι προέκυψε ο ηλιακός φορτιστής κινητού τηλεφώνου Φ25» θα πει ο Νίκος για την καινοτόμα ιδέα τους που έγινε πράξη χάρη και στη στήριξη της οικογένειας. «Το συζητήσαμε οικογενειακώς, συμφωνήσαμε και προχωρήσαμε» συμπληρώνει ο Γιώργος.

Ο ηλιακός φορτιστής Φ25 αποτελείται από έναν ειδικό ηλιακό φορτιστή ο οποίος περιέχει ενσωματωμένη μπαταρία για φόρτιση ακόμα και τις βραδινές ώρες. Είναι αδιάβροχος και αδιαπέραστος από τη σκόνη. Συνδέεται με ένα ειδικό μπριζάκι το οποίο ενσωματώνεται εύκολα σε οποιοδήποτε στύλο, κοίλο ή μη. Ο μινιμαλ σχεδιασμός του ταιριάζει σε όλους τους χώρους χωρίς να αλλοιώνει την αισθητική τους. Υπάρχει επίσης και η φορητή συσκευή Φ25 για camping και outdoor activities. «Το προϊόν έχει δοκιμαστεί επί 18 μήνες, σε όλες τις καιρικές συνθήκες και η απόδοση του παραμένει σταθερή» μου εξηγούν.

Ο ηλιακός φορτιστής κινητού τηλεφώνου μπορεί να τοποθετηθεί παντού. Σε παραλίες, σε πλατείες, σε τελεφερίκ, σε ξενοδοχεία και καφετέριες, ενώ πρωτοπορεί παρέχοντας ανεξάντλητη καθαρή ενέργεια σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή με USB. Είτε είναι κινητό τηλέφωνο ή tablet ακόμη και ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ήδη ο ηλιακός φορτιστής έχει τοποθετηθεί στις ομπρέλες αρκετών παραλιών. «Μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε όλους τους τύπους ομπρελών και όχι μόνο. Δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί σε επίπεδες και κυρτές επιφάνειας διαφορετικής διαμέτρου, ενώ υπάρχει και προστασία υπερφόρτωσης για την ασφαλή φόρτιση των συσκευών» μου εξηγεί ο Νίκος.

image

Κάποιοι από σας θα είστε τυχεροί φέτος το καλοκαίρι και δεν θα ξεμείνετε από μπαταρία στην παραλία. Πρόκειται πάντως για μια πραγματικά καινοτόμα ιδέα, που εξοικονομεί ενέργεια ενώ διευκολύνει και αναβαθμίζει και τις επιχειρήσεις προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και σύγχρονα πρωτοποριακά προϊόντα στους πελάτες τους. Επιπλέον στέλνει και το μήνυμα στους άνεργους νέους της χώρας ότι το περιβάλλον είναι σημαντικό κριτήριο για επιτυχημένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

image


 Αρθρο της Βασιλικής Γραμματικογιάννη στο 

 http://www.athensvoice.gr/

 

Διαβάστηκε 2443 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.