Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:09 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 17:56

Παπαστράτεια ’81, Αγρίνιο: Ένα συλλεκτικό λογότυπο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έμβλημα ντυμένο με εκφάνσεις της πόλης.

Ένα συλλεκτικό λογότυπο των μεγάλων γιορτών «Παπαστρατείων» χρησιμοποιήθηκε σε έκθεση γραμματοσήμων της ίδιας διοργάνωσης. Τα «Παπαστράτεια» διοργανώνονταν στο Αγρίνιο έως τ0 1982 υπό την αιγίδα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και του Δήμου Αγρινίου.

Ενδιαφέρον έχει η περιγραφή των συμβόλων του. Η πάνω οριζόντια εικόνα αναπαριστά τον Άγιο Χριστόφορο, Πολιούχο της πόλης του Αγρινίου σε διάφορες σκηνές από την ζωή του. Η εικόνα πλαισιώνεται από δύο μικρότερες, αριστερά και δεξιά.Στην αριστερή ένα παιδί κοιτάζει με ενδιαφέρον το γραμματόσημο και δεξιά εκτίθεται ένα παλαιότερο της εποχής. Το λογότυπο κλείνει με την επιγραφή στα Αγγλικά και στα Ελληνικά «Παπαστράτεια 81, Αγρίνιο 20-6-1981. Επισκιάζεται καλλιτεχνικά από τις αναπαραστάσεις αθλητών διαφόρων αγωνισμάτων του στίβου, που παραπέμπει στην διοργανώτρια Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (ΓΕΑ).

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, το λογότυπο χρησιμοποιούνταν σε εκθεσιακό κάδρο έκθεσης γραμματοσήμων της διοργάνωσης. Υπάρχει μάλιστα και η σχετική σφραγίδα. Η εκθεσιακή καρτέλα δημοπρατείται στο ebay.

agrinionews.gr

papastrateia

Διαβάστηκε 1909 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.