Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:50 μμ
 
wm small
Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 17:35

Παναχαϊκό: To Milky Way πάνω από το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ελλάδας (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κορυφή του Παναχαϊκού στην Πάτρα, στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας, μέσα από το φακό του Αλέξανδρου Μαραγκού, ο Γαλαξίας γοητεύει και το φινάλε επιφυλάσσει βροχή μετεωριτών.

Το βίντεο προβλήθηκε στις προσόψεις της έδρας της UNESCO στο Παρίσι στο πλαίσιο του «Mosaic of Change» (Ψηφιδωτό της Αλλαγής), της υπερσύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας κινηματογραφικής αφήγησης της UNESCO που παρουσιάστηκε στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στο «Ψηφιδωτό της Αλλαγής» προβλήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες 8 διεθνών οργανισμών, όπως η NASA και το Ινστιτούτο Ερευνών Smithsonian, και 20 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξανδρου Μαραγκού. Τις ψηφιακές προβολές μεγάλης κλίμακας στα εμβληματικά κεντρικά κτίρια της UNESCO επιμελήθηκαν τα στούντιο Millennium ART και Obscura Digital από το Σαν Φρανσίσκο. Tο «Ψηφιδωτό της Αλλαγής» θα συνεχιστεί και το 2017 με προβολές μεγάλης κλίμακας σε Αφρική, Αραβικά Εμιράτα, Ασία, Ειρηνικό, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική και Καραϊβική.

FYI: Η Τετάρτη 3 Αυγούστου είναι νύχτα χωρίς φεγγάρι-η καλύτερη ημέρα του μήνα για αστροφωτογραφία.

http://www.athensvoice.gr/

Διαβάστηκε 2025 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα