Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  10:02 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 18:02

H Dioni κυκλοφορεί το πρώτο της solo EP

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H Dioni μας προετοιμάζει για την κυκλοφορία του πρώτου της solo EP μέσα από ένα teaser video, αποκλειστικά για τον En Lefko 87.7.

Μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην Kafka και την Dioni οδήγησε σε ένα video teaser, αποκλειστικά για τον En Lefko 87.7 και το enlefko.fm! Το γελαστό κορίτσι από την Αυστραλία κυκλοφορεί το πρώτο της EP και μας δίνει μια μικρή γεύση, μέσα από δύο από τα τραγούδια που συμπεριλαμβανονται στο tracklist. Στο πρώτο μέρος του teaser, ακούστε ένα απόσπασμα από το "That Summer", του οποίου το επίσημο video clip γυρίστηκε στην Αυστραλία και είναι αφιερωμένο στη μνήμη μιας πολύ καλής φίλης της Dioni, η οποία υπήρξε και πηγή έμπνευσης για το κομμάτι. Στο δεύτερο μέρος ακούστε την Dioni να ερμηνεύει το "Don't Let Me Down" στα Artracks Recording Studios.

Η Dioni γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία. Το 2000 μετακόμισε στην Ελλάδα και ένα χρόνο αργότερα μπήκε στους Astyplaz ως frontwoman και στιχουργός. Οι Astyplazκυκλοφόρησαν 2 δίσκους - "Name Your Slippers" (Universal) και "Bi" (EMI) - και περιόδευσαν δύο φορές στην Βόρεια Αμερική και τον Καναδά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μετά τη διάλυσή τους, ο RΠЯ σχημάτισε τους Keep Shelly In Athens και η Dioni ξεκίνησε solo καριέρα.
Στα πλαίσια αναζήτησης τραγουδιών και συνεργατών για ένα προσωπικό album, η Dioni συνάντησε τον Γιώργο Πρινιωτάκη, μουσικό και παραγωγό με συμμετοχή σε πάνω από 350 δισκογραφικές κυκλοφορίες τα τελευταία 25 χρόνια, και μαζί κλείστηκαν στο studio εξερευνώντας ακόρντα, ήχους και δρόμους παραγωγής για να φτάσουν στα 7 tracks που περιλαμβάνονται στο EP "Dioni".

Τα τραγούδια του EP κυκλοφόρησαν από την Chic Vinyl Records με έδρα το Μόντρεαλ του Καναδά, αρχικά ως digital singles και στη συνέχεια ως EP. Ένας περιορισμένος αριθμός (500 κόπιες) συλλεκτικών CD διανέμεται αυτή την εποχή αποκλειστικά στο αμερικανικό και το ελληνικό ραδιόφωνο.

Τα σχόλια του διεθνούς τύπου ήταν εγκωμιαστικά, τόσο για τη φωνή και την ερμηνεία της Dioni όσο και για τα τραγούδια και την άποψη της παραγωγής, που μέσα από την ποικιλομορφία της καταφέρνει να ακούγεται συμπαγής και ομοιογενής πατώντας γερά στο παρελθόν αλλά συνάμα κοιτώντας το μέλλον.

Και πράγματι πρόκειται για ένα υλικό, που ξεκινώντας από την γλυκιά soul της Motown ("Don’t Let Me Down"), συναντά την blue-eyed soul των crooners της δεκαετίας του ’60 ("That Summer") ενώ δεν διστάζει και μια σύντομη παράκαμψη προς την jazz του μεσοπολέμου, μέσω μιας αναπάντεχης διασκευής του "It’s A Blue World" της Ella Fitzgerald. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αυτής, ένα αριστοτεχικά δομημένο και αρμονικά σύνθετο φουτουριστικό blues ("Time For Change") συντροφεύει ένα απλό τραγούδι του δρόμου με τύμπανα από σκουπιδοντενεκέδες ("Flirting With Reality"). Το ενοποιητικό στοιχείο δεν είναι παρά η Dioni που κυριολεκτικά σημαδεύει τα τραγούδια του Γιώργου Πρινιωτάκη με μια σειρά από ερμηνείες, σε σημεία συγκλονιστικές, αποφεύγοντας τις υπερβολές και τα περιττά στολίδια

Στο EP συμπεριλαμβάνεται και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του RΠR (Keep Shelly In Athens), το "Shades Of Melancholy" σε δύο remix του Γιώργου Πρινιωτάκη.

Στους μουσικούς που συμμετέχουν, εκτός από τον Γιώργο Πρινιωτάκη στις κιθάρες, το glockenspiel, το hammond, το rhodes, τις ενορχηστρώσεις και την παραγωγή, συναντάμε και μερικούς από τους πιο ταλαντούχους έλληνες μουσικούς: τους Μανώλη Γιαννίκιο (ντραμς) και Βασίλη Νισόπουλο (μπάσο) – αμφότεροι μέλη των Whereswilder, τους Μάριο Δαπέργολα και Χάρη Γκίτσιο (βιολιά, βιόλες), την Μαρία Δελή (ακορντεόν), τον Κώστα Βαζούρα (alto σαξόφωνο), τον Χρήστο Αλεξάκη (τρομπόνι), τον Γιάννη Καραγιαννάκη (τρομπέτα), τον Περικλή Τριβόλη (κοντραμπάσο) και τον Σεραφείμ Μπέλλο (ντραμς).

Περισσότερα: dionimusic.com

Σημείωση: Η Dioni έχει συνεργαστεί και με τον Αγρινιώτη Μουσικό (και διαχειριστή του AgrinioBestOf.gr) Κωνσταντίνο Σαμψών στα έργα "On Air", "Mystic Flight", "On Air... myths and tales" & "Escape to Freedom". Η καταπληκτική της ερμηνεία ανέβασε κάθετα την ποιότητα των μουσικών συνθέσεων και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία αυτών. Μπορείτε να βρείτε τα σχετικά μουσικά έργα στην ιστοσελίδα kSamson.gr

 

Διαβάστηκε 2508 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 19:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.