Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:35 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2016 17:19

Μαρία Καπνίση : H δική μας… Μάρτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν και είναι μόλις 17 ετών η Μαρία Καπνίση έχει καταφέρει από το Μεσολόγγι να κερδίσει μια θέση στην Εθνική και από εκεί το βλέμμα της ξεφεύγει από το σύνορά μας, κοιτώντας… ψηλά.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Δαλαταριώφ

H Aμερική έχει να περηφανεύεται για την Άλεξ Μόργκαν. Η Βραζιλία έχει τη Μάρτα. Στην Ελλάδα, που το γυναικείο ποδόσφαιρο τώρα ξεκινά τα πρώτα της βήματα, ακόμη ψάχνουμε τα δικά μας είδωλα στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η Μαρία Καπνίση, η 17χρονη παίκτρια από το Μεσολόγγι και μέλος της Εθνικής μας ομάδας ψάχνει τη δική της θέση στο διεθνές στερέωμα. Μέχρι σήμερα, πάντως, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις της και να έχει σημαντικό ρόλο τόσο στην ομάδα της στο Μεσολόγγι όσο και στην Εθνική.

Η Μαρία Καπνίση, μας συστήνεται στο Gazzetta Weekend Journal, μιλώντας για τα όνειρά της, την Εθνική ομάδα, δηλώνει Ολυμπιακός και εύχεται να παίξει με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πως προέκυψε το ενδιαφέρον σου για το ποδόσφαιρο;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι στα 6 μου με το ποδόσφαιρο. Έβλεπα τον αδερφό μου που έπαιζε στην ακαδημία της τοπικής μας ομάδας και βλέποντάς τον άρχισε να μου αρέσει κι εμένα το ποδόσφαιρο. Έτσι ξεκίνησα.

Αλλα αδέρφια έχεις; Παίζουν κι αυτά;

Συνολικά είμαστε 4 αδέρφια. Εγώ είμαι μεγαλύτερη. Ο αδερφός μου κι εγώ ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, αφού ξεκινήσαμε σχεδόν μαζί.

Πως πήρε η οικογένειά σου την επιθυμία σου να παίξεις μπάλα;

Του πατέρα μου του άρεσε πάρα πολύ η επιθυμία μου να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Χαιρόταν να βλέπει και τον αδερφό μου κι εμένα να παίζουμε. Της μητέρας μου της κακοφαινόταν που το κορίτσι της αντί να ασχολείται με κούκλες και φορέματα, περνούσε τον χρόνο της παίζοντας μπάλα. Στη συνέχεια όμως, την αποδέχτηκε κι εκείνη.

Παίζεις στο σχολείο με τα αγόρια; Σε προτιμούν στην ομάδα τους;

Η αλήθεια είναι πως στο σχολείο έπαιζα συνέχεια με τα αγόρια – ειδικά στο δημοτικό Σε κάθε διάλειμμα. Ήμουν μέσα στις βασικές τους επιλογές για την ομάδα τους κι αυτό με χαροποιούσε πολύ.

Με το Μεσολόγγι έφτασες πολύ κοντά στην άνοδο, είσαι μέλος της Εθνικής. Ο στόχος σου ποιος είναι;

Με την ομάδα μου κάνουμε μια πάρα πολύ καλή πορεία. Ωστόσο, παραμένουμε στη Β’ εθνική κατηγορία, προσπαθούμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες ώστε να είμαστε έτοιμες όταν έρθει η άνοδος στην Α’. Όσον αφορά στην Εθνική ομάδα είμαι πολύ περήφανη που τιμώ το εθνόσημο και στόχος μου είναι να συνεχίσω να το κάνω αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Οι συνθήκες στην Ελλάδα, βοηθούν την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου;

Οι συνθήκες δεν ευνοούν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, δυστυχώς για εμάς και για όσους ανθρώπους ασχολούνται. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν το χώρο αυτό, κι πιστεύω σύντομα να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του γυναικείου.

Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας τι να περιμένουμε στο μέλλον;

Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά για το γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε εθνικό επίπεδο, ήταν άκρως επιτυχημένη. Σε συλλογικό επίπεδο δείξαμε πως η Ελλάδα έχει πάρα πολλές δυνατότητες και ταλέντο κι είναι μια αναδυόμενη δύναμη. Αν συνεχίσουμε την προσπάθεια πιστεύω θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Το εξωτερικό αποτελεί προοπτική που έχεις στο μυαλό σου;

Το εξωτερικό νομίζω είναι μια κρυφή επιθυμία κάθε Ελληνίδας παίκτριας. Το ποδόσφαιρο έξω δεν διαφέρει πολύ από το αντρικό. Από θέμα υποδομών, ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας.. Τα παρέχει όλα. Θα ήθελα, λοιπόν, πολύ να αγωνιστώ εκεί, ώστε να εξελιχθώ και εγώ. Tο γυναικείο ποδόσφαιρο ευδοκιμεί στις Σκανδιναβικές χώρες και θα ήθελα πολύ να καταφέρω να αγωνιστώ εκεί.

Τι ομάδα είσαι;

Μεγάλωσα σε οικογένεια Ολυμπιακών, άρα και εγώ υποστηρίζω την ίδια ομάδα. Ελπίζω να αποκτήσει και γυναικείο τμήμα στο ποδόσφαιρο ώστε να καταφέρω να αγωνιστώ με την ερυθρόλευκη.

Αγαπημένος παίκτης, ομάδα;

Θαυμάζω τον καλύτερο παίκτη του σύγχρονου ποδοσφαίρου, το Μέσι!

Τι θέση παίζεις ακριβώς; Σου αρέσει περισσότερο να σκοράρεις ή να δημιουργείς γκολ;

Μου αρέσει να δημιουργώ αλλά και να εκτελώ. Μου αρέσει να παίζω ως «δεκάρι».. Πίσω από τον επιθετικό!

Αγαπημένη παίκτρια;

Η Άλεξ Μόργκαν είναι κορυφαία αλλά θαυμάζω και τη Μάρτα, λόγω του ότι παίζουμε την ίδια θέση!

gazzetta.gr

Διαβάστηκε 2722 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.