Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:02 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 17:40

Για μια διαφορετική «δικαιοσύνη»…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Toυ Δημήτρη Παπαδάκη

Την ώρα που στα σπίτια των δικαστικών φτάνουν η μία μετά την άλλη οι βόμβες – πακέτο, η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται για μια διαφορετική «δικαιοσύνη»… Με τροπολογία που πέρασε καταργείται το όριο κρατικών δαπανών για τα πρόσωπα που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σε επίσημα ταξίδια, ενώ προβλέπεται ότι αυτοί οι συνοδοί θα δικαιούνται να μένουν σε ξενοδοχείο ίδιας κατηγορίας με τον κρατικό αξιωματούχο που συνοδεύουν. Εδώ που τα λέμε είναι μείζον ζήτημα για την… ψυχολογία των συνοδών των υπουργών μας, να μείνει ο υπουργός σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, οι συνοδοί του σε ξενοδοχείο λιγότερων αστέρων. Όλοι σε πεντάστερο!

Δίκαια πράγματα…

Όσο στην Ελλάδα ασχολούμαστε με αυτά και άλλα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση και οι άδειες των καναλιών, στην Ιταλία ο Ματέο Ρέντσι καταργεί επιτέλους την μονιμότητα των Ιταλών δημοσίων υπαλλήλων και διώχνει με τις κλωτσιές του κηφήνες από το Δημόσιο. Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα», η ιταλική κυβέρνηση προωθεί τα μεταρρυθμιστικά της σχέδια, με βασικούς άξονες, σε πρώτη φάση, την κατάργηση της ετήσιας αυτόματης αύξησης των μισθών που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και ακολούθως την άρση της μονιμότητας, βάσει αξιολόγησης, η οποία θα προκύπτει με γνώμονα τις ανάγκες του Δημοσίου. Ο Ρέντσι, ο νεοφιλελεύθερος όπως θα πουν πολλοί, τα κάνει αυτά για να σταματήσει τις παθογένειες στο δημόσιο τομέα της Ιταλίας και για να αποκτήσει περισσότερη αξιοκρατία και δικαιοσύνη, κατ΄επέκταση και αποτελεσματικότητα. Εν τέλει για να σώσει την χώρα του και να αποφύγει τα Μνημόνια. Αντιθέτως στην Ελλάδα βυθιζόμαστε όλο και πιο βαθιά στα Μνημόνια. Ο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος παραμένει ανέγγιχτο και τα βάρη πέφτουν στις πλάτες του ιδιωτικού τομέα.

Δίκαια πράγματα…

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 2562 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.