Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 18:47

Κρυονέρι Αιτ/νίας . . . Ανακαλύψτε τις ομορφιές του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Κρυονέρι, είναι ένας οικισμός του χωριού Γαλατάς που βρίσκεται στους πρόποδες του όρου.

Πιθανόν πήρε το όνομα του από τα κρύα νερά που αναβλύζουν στην ευρύτερη περιοχή. Απέχει 5 χλμ από την εθνική οδό Αντιρρίου – Μεσολογγίου και 15 χλμ από τη πρωτεύουσα του νομού καθώς επίσης και 20 χλμ από την μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου (Χαρίλαος Τρικούπης) στο Ριο Αντίρριο.

Κατά τα παλαιότερα χρόνια (1891) υπήρχε σιδηρόδρομος που συνέδεε το Αγρίνιο με το Κρυονέρι και ατμόπλοιο το οποίο συνέδεε το Κρυονέρι με τη Πάτρα. Η γραμμή εγκαταλείφθηκε το 1970. Το Κρυονέρι ως τουριστική – παραθεριστική περιοχή είναι γνωστό για τις πολλές και καθαρές παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά και το όρος Βαράσοβα το οποίο δεσπόζει επιβλητικά πάνω από τον οικισμό όντας ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά μέρη της Ελλάδας. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά καταλύματα και καταστήματα ικανά να ικανοποιήσουν την κάθε απαίτηση.

Δείτε το σποτ που δημιούργησε το Nafpaktianews.gr

nafpaktianews.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 4746 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 01:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.