Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:50 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 21:13

Η Ελλάδα του Δημοσίου και η Ελλάδα του Ιδιωτικού τομέα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Οι λιμεναργάτες του ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι στο «Μαρινόπουλο»

Το διάβασα στα ρεπορτάζ και δεν το πίστευα. Ολόκληρο το τίμημα που δίνει η Cosco για την εξαγορά του ΟΛΠ (280 εκατ. ευρώ) θα δαπανηθεί για τις μετατάξεις των λιμενεργατών. Όταν στην Ελλάδα της κρίσης μετριούνται 1,5 εκατομμύρια άνεργοι -όλοι του ιδιωτικού τομέα- η Ελληνική Πολιτεία θα έπρεπε να αναλογιστεί αυτά τα 280 εκατομμύρια ευρώ πόσες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούσαν να διασώσουν ή πόση ανακούφιση θα προσέφεραν στους ανέργους, αν δαπανώνταν στην αύξηση των επιδομάτων τους ή της χρονικής διάρκειας τους. Αντίθετα η Πολιτεία θα περιθάλψει τους λιμενεργάτες και θα τους μετατάξει σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, όπου βέβαια αναρωτιέται κανείς πόσο αποδοτικός μπορεί να είναι ένα λιμενεργάτης σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Και φυσικά οι αυριανοί απολυμένοι του «Μαρινόπουλου», όπως τόσοι άλλοι του ιδιωτικού τομέα τα προηγούμενα χρόνια, θα στριμωχτούν στις ουρές του ΟΑΕΔ… όσοι μπορέσουν θα πάρουν κάποιο επίδομα και οι υπόλοιποι θα καταλήξουν στα κοινωνικά παντοπωλεία και τα συσσίτια της Εκκλησίας….

Για το πως υπολογίζεται ότι το τίμημα θα καταλήξει στους μισθούς των μεταταχθέντων λιμενεργατών μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο ρεπορτάζ της «Καθημερινής». Το ζήτημα είναι πως γι΄ αυτή την κυβερνητική πολιτική επιλογή δεν ακούστηκε καμία φωνή διαμαρτυρίας από την αντιπολίτευση. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως στην Ελλάδα υπάρχει και εφαρμόζεται μια πολιτική, η κρατικοδίαιτη. Σε διαφορετικές ενδεχομένως εντάσεις, αλλά σημασία έχει πως η πολιτική είναι μία.

Και η πολιτική αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα σκληρό apartheid (φωτο) σε βάρος του ιδιωτικού τομέα. Είναι φανερό πως, συνολικά, το πολιτικό σύστημα, αμέριμνο και ανυποψίαστο, δείχνει να αγνοεί τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτό το θλιβερό σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Ότι δηλαδή ο πελατειακός δημόσιος τομέας ήταν αυτός που χρεοκόπησε τη χώρα. Και φυσικά καταρρίπτονται και οι μύθοι πως τα «ασημικά» του κράτους ξεπουλιώνται για το χρέος…

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 10635 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 02:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.