Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:45 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 19:15

Το θαύμα των Ελλήνων - Η γαλλική σειρά που μας αποθεώνει! [Βίντεο]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες.

Ο θρύλος των επιστημών είναι μια σειρά βραβευμένων Γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (Ντοκυμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέως Michel Serres και αναφέρεται στο θαύμα των Ελλήνων.

Στην έκρηξη των γνώσεων και των επιστημών από τον 6ο αιώνα έως και τον 4ο αιώνα, σε ένα μικρό ηλιόλουστο κομμάτι γης , την Ελλάδα, γεννήθηκαν οι επιστήμες που εξακολουθούν να μας οδηγούν μέχρι και σήμερα.

Η ίδια η επιστήμη, η οποία είναι το καμάρι του σύγχρονου δυτικού ανθρώπου, και που η γέννηση της οφείλεται στους Έλληνες με την καθαρότητα του πνεύματός τους.

Ο Όμηρος, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ιπποκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθέας ο Μασσαλιώτης, ο Εύδοξος, ο Διοσκουρίδης και άλλοι πολλοί Έλληνες πατέρες των επιστημών της ποιητικής της χαρτογραφίας της ιατρικής των μαθηματικών, της γεωμετρίας μας ταξιδεύουν στον κόσμο των Ελλήνων.

Αυτή η ταινία συνδυάζει, αφήγηση, τοπία, ιστορικές και ποιητικές αναφορές και επιχειρεί να αναβιώσει τις θρυλικές μορφές της ιστορίας των Ελλήνων.

Επεισόδιο 4ο

Η γέννησις

Επεξεργασία Ελληνικοί υπότιτλοι Πηλεύς

http://pronews.gr

 

 

Διαβάστηκε 3659 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.