Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:44 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 17:40

Το «Μένουμε Ελλάδα» στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το «Μένουμε Ελλάδα», η εκπομπή που προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την Περιφέρεια και τους «πρωταγωνιστές» της, επιστρέφει!

Η εκπομπή «φρεσκάρεται» και βγαίνει εκτός πλατό. Η Ρένια «παίρνει τους δρόμους», επισκέπτεται γωνιές του τόπου μας και «τα λέει» με τους ντόπιους. Κάθε εβδομάδα, ένας προορισμός, μία ολοκληρωμένη ταξιδιωτική πρόταση. Τι να δεις, πού να πας, τι να «δοκιμάσεις», τι να μη χάσεις!

Η εκπομπή ταξιδεύει και μας παρουσιάζει παλιές και νέες μορφές τουρισμού, μοναδικές δραστηριότητες, περιπλανήσεις και διαδρομές στην όμορφη ελληνική γη. Εικόνες της φύσης, «τοπικές» γεύσεις και «καλούδια» Ελλάδας, αξιοθέατα, ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του κάθε τόπου… Φυσικά, με τη βοήθεια των ανθρώπων που ζουν στην ύπαιθρο και μας «μυούν» στον τρόπο ζωής και στην ενδιαφέρουσα «απλή» καθημερινότητά τους! Νέα ζευγάρια που άφησαν το κλεινόν άστυ και «έστησαν» τη ζωή και τα όνειρά τους, κοντά στη φύση.

Η εκπομπή αφηγείται συναρπαστικές ιστορίες των ντόπιων, με φόντο τα μοναδικά τοπία της χώρας! Όλα, σε μια συνέχεια της διαδραστικής σχέσης που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

«Μεσολόγγι»
Στην τρίτη αποστολή του νέου κύκλου επεισοδίων του «Μένουμε Ελλάδα, βγαίνουμε έξω», η εκπομπή με τη Ρένια Τσιτσιμπίκου ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας: το Μεσολόγγι. Μια πόλη με λαμπρή ιστορία, πλούσια πνευματική κληρονομιά και φυσικό πλούτο. Την «Ιερή πόλη» που κατέχει σημαντική θέση στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας!

Η περιήγησή μας αρχίζει από τον Κήπο των Ηρώων, χώρο θυσίας των αγωνιστών στην Έξοδο του Μεσολογγίου. Κάνουμε ποδηλατάδα στην Τουρλίδα κατά μήκος της λιμνοθάλασσας, έναν μοναδικό υδροβιότοπο σε χλωρίδα και πανίδα. Απολαμβάνουμε και φωτογραφίζουμε το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, με φόντο τις γαΐτες και τις γραφικές πελάδες, τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια των ψαράδων που είναι χτισμένα πάνω σε πασσάλους μέσα στο νερό. Γνωρίζουμε το Μεσολόγγι των Κωστή Παλαμά, Χαριλάου Τρικούπη και άλλων σπουδαίων ανδρών της εποχής! Επισκεπτόμαστε το ποτοπωλείο του Τρικενέ που λειτουργεί από το 1901, με μια συνταγή για ούζο του 1700! Ο ιδιοκτήτης του, κος Παντελής, μας εξιστορεί νοσταλγικές στιγμές από τα παλιά, τότε που το ουζερί του, ήταν στέκι, όπου «έσμιγαν» σε κοινές παρέες δικηγόροι, ψαράδες, γιατροί, έμποροι και μεροκαματιάρηδες! Μαθαίνουμε τα «πάντα» για το αυγοτάραχο, το ελληνικό χαβιάρι ή το «χρυσάφι» της λιμνοθάλασσας, όπως το αποκαλούν. Η Ρένια συζητεί με δύο νέους που άφησαν την Αθήνα, «έστησαν» τη ζωή τους στο Μεσολόγγι και δεν το μετάνιωσαν καθόλου! Κάνουμε κωπηλασία στο μοναδικό οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και βολτάρουμε στα σοκάκια του Αιτωλικού. Φυσικά, δοκιμάζουμε τους μοναδικούς ψαρομεζέδες της λιμνοθάλασσας και κάνουμε ορνιθο-παρατήρηση στην Κλείσοβα.
Και όλα αυτά γιατί «για να γνωρίσεις το Μεσολόγγι, πρέπει να γίνεις Μεσολογγίτης!» , όπως μας είπε ένας ντόπιος καλλιτέχνης, ο Βασίλης Αρτίκος, ο οποίος με τις φωτογραφίες του έχει προσφέρει καρτποσταλικές εικόνες στον επισκέπτη.

Σκηνοθεσία: Πάρις Ποντίκας
Αρχισυνταξία: Κλειώ Αρβανιτίδου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Δημοσιογραφική έρευνα: Σοφία Καλαντζή
Παρουσίαση: Ρένια Τσιτσιμπίκου

δείτε το βίντεο εδώ

http://webtv.ert.gr/category/katigories/psixagogia/menoume-ellada-vgenoume-exo/

www.sinidisi.gr

 

 

Διαβάστηκε 2439 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 18:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.